ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Дата на влизане в сила: 01. Февруари. 2018

ЮПАСС ООД („ние“, „нас“) е разработило мобилно приложение („URBO“, „Приложението“), което събира данни от Вашето устройство, за да Ви предостави относима информация за близки транспортни услуги.

 

СЪГЛАСИЕ

Тази страница има за цел да информира посетителите на уебсайта или потребителите на мобилното приложение („приложение“) относно политиката ни по събиране, използване и разкриване на лични данни, в случай, че използвате нашата Услуга.

Ако изберете да използвате Услугите, се съгласявате със събирането и използването на информация при условията на тези правила. Личните данни, които събираме се използват за предоставяне и подобряване на Услугата. Ние няма да използваме и споделяме Вашите данни, освен както е описано в тези Правила за поверителност. Тези Правила се прилагат към всички наши услуги, описани в Общите условия за ползване на услугите, с които може да се запознаете на http://urboapp.com/legal/  Като използвате Уебсайта или Приложението на URBO, Вие се съгласявате с Общите условия и тези Правила.

 

ЦЕЛ

Правилата за поверителност описват начина, по който събираме, използваме и разкриваме Вашите данни и как тези данни може да са достъпват или изтрият, когато е необходимо.

URBO събира информация за начина на използване на нашето мобилно приложение, уебсайт, или други онлайн продукти или услуги (заедно „Услугите“), както и чрез друго взаимодействие или комуникация, която може да имате с нас. Услугите се предоставят от ЮПАСС ООД и тези Правила се отнасят за данните, събирани и използвани от ЮПАСС ООД.

 

ПРИЛОЖНО ПОЛЕ

Тези Правила за поверителност („Правилата“) се отнасят до лица, независимо от тяхното местоположение, които използват нашите приложения или Услуги, за да заявяват транспортиране или други услуги при поискване („Потребители“). URBO може да съдържа връзки към уебсайтове, продукти или услуги, които се предоставят от трети лица (като Първа инвестиционна банка, Столична община и др.). Тези Правила нямат действие по отношение на такива трети лица или в случай, върху които нямаме контрол и да чиито действия не можем да носим отговорност. Препоръчваме Ви да се запознаете с Правилата, процедурите и практиките за поверителност на тези лица. Тези Правила към данните, които събираме от партньорски транспортни компании или други лица, на които е отстъпено право да използват платформата URBO (заедно „Партньори“).

 

СЪБИРАНЕ НА ДАННИ

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ВИЕ НИ ПРЕДОСТАВЯТЕ

Ние събираме данни, които ни предоставяте директно, например когато създавате или променяте своя потребителски профил, поискате услуга по заявка, свържете се с отдела за поддръжка или по какъвто и да било друг начин с нас. Тези данни може да включват: име, мобилен номер, пощенски адрес, снимка на профила, начин на плащане, поръчани продукти (при доставки), известия за доставка и друга информация, която може да се изисква, във връзка с предоставянето на Услугите или която Вие изберете да предоставите.

 

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО СЪБИРАМЕ ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ

Когато използвате нашите Услуги, ние събираме следните видове информация:

Информация за местоположението: След като разрешите на URBO да достъпва информация за местоположението Ви чрез системата за разрешения, използвана от Вашата мобилна операционна система („Платформата“), ние събираме точни данни за Вашето местоположение, когато приложението работи на преден или заден план, включително географска ширина, дължина, време и скорост на пътуване. Може също да получим данни за приблизителното Ви местоположение от Вашия IP адрес.

Информация за контакти: Ако разрешите на Приложението на URBO достъп до списъка с контакти на Вашето устройство чрез системата за разрешения, използвана от Вашата мобилна платформа, може да получим достъп до и да съхраняваме имената и данните за контакт от адресната книга, за да позволим комуникация чрез нашите Услуги или за други цели, описани в тези Правила или по време на даване на съгласието или на самото събиране.

Информация за плащания: Ние събираме информация за плащанията, свързани с използването на Услугите от Ваша страна, включително вида на Услугата, времето и датата на нейното предоставяне, начислената сума, изминатото разстояние и друга свързана информация за плащанията. В допълнение, ако някой използва Ваш промо код, може да свържем Вашето име с това лице. Освен това събираме автоматично данни за използването на URBO, включително страна на произход, Вашите търсения, маршрутите, които използвате, видът на телефона и операционната Ви система и т.н.

Информация за използване и настройки: Ние събираме информация за начина, по който Вие и потребителите на сайта използват нашите Услуги, Вашите предпочитания и избрани настройки. В някои случаи правим това чрез използването на бисквитки, пиксел тагове или други подобни технологии, които създават и поддържат уникални идентификатори. За да научите повече за тези технологии, моля да се запознаете с нашата политика за бисквитки. Ние събираме Вашите предпочитания, включително любими маршрути, запазени места или други персонални настройки, като опцията „Намали ходенето“, която може да изберете за планиране на пътуване.

Информация за устройството: Може да събираме данни за Вашето мобилно устройство, например модел, операционна система и версия, софтуер и имена и версии на файлове, предпочитан език, уникален идентификатор на устройството, идентификатори за реклама, сериен номер, информация за движението на устройството и данни за мобилната мрежа

Записи на сървър: Когато използвате Услугите, това се записва в сървъра, което може да включва данни като IP адрес, време и дата на достъп, настройки на приложението, прегледани страници, грешки на приложението или друга системна активност, вид на браузъра и сайтове на трети лица, които може да сте използвали преди да използвате Услугите.

Ние събираме Вашето име, мобилен номер, адрес на електронна поща и друга информация, която може да ни предоставите чрез опцията „изпрати обратна връзка“ в менюто за настройки.

Ние събираме данни (електронна поща или тоукън идентификатор), когато изрично изберете да бъдете уведомени, в случай че URBO навлезе на нов пазар.

 

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ВИЕ ПРЕДОСТАВЯТЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Местата, където попълвате информация за банковата си карта, са функционалности, предоставени директно от уебсайта на обслужващата банка на URBO „Първа инвестиционна банка“ АД или от страна на онлайн системата за плащане. URBO не съхранява никакви данни за Вашата банкова карта или сметка и няма достъп до такива данни. Като попълвате тези данни, Вие ги предоставяте директно на ПИБ. В случай, че желаете да се запознаете с Общите условия и Правилата за поверителност на ПИБ, може да направите това на уебсайта на ПИБ (www.fibank.bg).

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА РАЗРЕШЕНИЯТА НА ПЛАТФОРМИТЕ

Повечето мобилни платформи (Android, iOS) са дефинирали определени видове данни от устройството, до които не може да се осъществи достъп без Ваше съгласие. Тези платформи имат различни системи за разрешения, чрез които Вие давате съгласието си. Платформата iOS ще Ви уведоми първия път, когато Приложението на URBO поиска разрешение за достъп до определени видове данни и ще Ви даде възможност да дадете (или откажете) разрешение за достъп. Устройствата с Android ще Ви уведомят за разрешенията, които изисква Приложението на URBO преди да го използвате за първи път и използването на приложението представлява съгласие за достъп. За да научите повече за разрешеният на платформите, моля посетете страницата ни за разрешения на iOS и за разрешения на Android.

 

ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО СЪБИРАМЕ ОТ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ

Може ад събираме данни от други източници и да ги комбинираме с данните, които събираме от Услугите, например:

Ако изберете да създадете или да свържете своя Профил в URBO с доставчик на платежни услуги (например Google Wallet) или социална медия (например Фейсбук) или ако използвате уебсайт или приложение, което използва нашето API, може да получим информация за Вас или Вашите комуникации от този сайт или приложение.

 

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДАННИТЕ

Ние може да използваме данните, които събираме за Вас, за да:

Предоставяме, поддържаме и подобряваме Услугите, включително, но не само, за да съдействаме за плащания, да изпращаме фактури, да доставяме продукти и услуги, които поискате, да разработваме нови функции, да предоставяме поддръжка на потребителите, да идентифицираме потребители и да изпращаме обновявания или организационни съобщения.

Извършваме вътрешни операции, включително да предотвратяваме измами или злоупотреби с нашите Услуги, да поправяме софтуерни грешки и операционни проблеми, да анализираме данни, да извършваме тестове и разработки и да наблюдаваме и анализираме тенденциите на използване.

Изпращаме или съдействаме за комуникация между Вас и лица, с които контактувате във връзка с използването на определени услуги, като препоръки, покани, запитвания за споделяне на пътуване.

Ви изпащаме съобщения, които смятаме, че представляват интерес за Вас, включително информация за продукти, услуги, промоции, новини и събития на URBO и други компании, където и доколкото това е допустимо от закона и да обработваме кандидатстване за промоции и да предаваме свързаните с това награди.

Персонализираме и подобряваме Услугите, включително да предоставяме или препоръчваме функции, съдържание, социални връзки, препоръки и реклами.

Всички данни, които събираме от Вас ще бъдат обработвани при спазване на правото на България и ЕС. Ние ще положим разумни усилия да подсигурим Вашите данни, включително чрез криптиране.

 

ДРУГО ИЗПОЛЗВАНЕ

Ние може да използваме данните, които събираме от Вас, за да:

Ви предоставим уместна информация за близки транспортни услуги;

Научим Вашите предпочитания, така че да настроим URBO за Вас, като например да предлагаме персонализирани възможности за транспорт;

Измерваме използването на URBO, включително на специфични функции;

Разработваме и подобряваме URBO според Вашите мнения и препоръки;

Насочваме развитието на продуктите и създаваме нови функции;

Проучваме навиците на потребителите и начина, по който използват обществен транспорт;

Откриваме и отстраняваме грешки в URBO;

Отговаряме на Ваши писма и помагаме със запитвания за поддръжка;

При Ваше съгласие, да Ви информираме за последни обявления или допълнителна информация;

Спазваме приложимите норми и законните запитвания и нареждания.

 

 

ВЪЗМОЖНОСТИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Следващите са някои от Вашите възможности във връзка със събирането, използването и разкриването на Вашите данни:

Може да спрете събирането на данни за местоположението по всяко време като изключите услугите, свързани с местоположението в настройките на Вашето устройство или като деинсталирате URBO.

Нямате задължение да отбелязвате предпочитания (включително да настроите домашен и служебен адрес), за да използвате URBO, това е само възможност.

Може да се отпишете по всяко време от мейлинг листа като изберете връзката „отписване“ в писмата, които получавате.

Може да поискате изтриването ва Вашите лични данни след изтриване на своя потребителски профил.

 

СПОДЕЛЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

Може да споделяме информацията, която събираме за Вас, по начините, описани в тези Правила или по време на самото събиране или споделяне, включително както следва:

 

ЧРЕЗ НАШИТЕ УСЛУГИ

Може да споделяме Вашите данни:

В случай, че поискате помощ във връзка с използването на URBO, тази заявка, включително Вашите данни за контакт, с трето лице, пряко свързано със случая (например ако ни уведомите, че определени разписания са променени, ще препратим съобщението на съответното лице, което отговаря за разписанията);

С други потребители, ако използвате услуга за споделено пътуване или с други лица по Ваше желание, като например когато искате да споделите очаквано време на пристигане с приятел;

С трети лица, до степента, която е необходима за получаването на партньорска или промоционална услуга, предоставяна от трето лице и заявена от Вас;

Обществено, в случай че публикуват съдържание в обществен форум, като коментар в блог, публикация в социална мрежа или друга функционалност на Услугите, достъпна обществено.

С трети лица, с които Вие изберете да споделите информация, например други приложения или сайтове, които се свързват с нашите Услуги или API, или такива, с чиито Услуги или API ние се свързваме.

Ние предоставяме анонимна сборна информация на определени трети лица за развойни цели, за развитие на продуктите или други бизнес цели. Може например за споделим информация с туристически агенции, за да им помогнем да анализират и подобрят услугите си. Такава информация ще се предоставя по начин, който прави невъзможно Вашето идентифициране.

 

ДРУГО ВАЖНО СПОДЕЛЯНЕ

Ние може да споделяме Вашите данни:

С клонове и свързани лица на URBO, които предоставят услуги или извършват обработване на данни от наше име или за целите на централизиране на данни или логистични цели;

С продавачи, консултанти, маркетингови партньори и други доставчици на услуги, доколкото това е необходимо да извършват дейности, възложени от нас;

По искане на компетентен орган, когато предоставянето на данни е в съответствие с или се изисква от приложимите закони и процедури;

С правораздавателни органи, държавни органи или трети лица, в случай, че действията Ви нарушават Общите условия и Правилата, или за да защитим правата и интересите на URBO или трети лица;

Ако по друг начин Ви предупредим за предоставянето на данни или

В събрана и анонимна форма, по начин, който прави невъзможно Вашето идентифициране.

 

ФУНКЦИИ ЗА СОЦИАЛНО СПОДЕЛЯНЕ

Услугите може да включват функции за споделяне в социалните мрежи или други свързани инструменти, които Ви позволяват да споделяте действията си в Услугите с други приложения, сайтове, медии и обратно. Използването на такива услуги позволява споделянето на информация с Ваши приятели или обществено, в зависимост от избраните от Вас настройки. Моля, обърнете се към правилата на тези функции за социално споделяне относно начина, по който те обработват данните или ги споделят.

 

СПОДЕЛЯНЕ НА URBO

Приложението на URBO анонимно споделя Вашето местоположение (географска дължина и ширина) с URBO, за да Ви показва близки предложения. URBO няма достъп до Вашите лични данни чрез тези анонимни данни за местоположението, освен ако заявите пътуване през URBO и стартирате Приложението на URBO. Ако искате да не споделяте анонимно местоположението си с URBO, може да изключите URBO в настройките на приложението.

 

АНАЛИТИЧНИ И РЕКЛАМНИ УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАНИ ОТ ТРЕТИ ЛИЦА

Може да разрешим на други лица да извършват измерване на аудиторията или аналитични услуги за нас, да предоставят реклами от наше име в интернет и да следят и докладват за показването на тези реклами. Тези лица може да използват бисквитки, уеб сигнали, инструменти за разработване или други технологии, за да идентифицират Вашето устройство, когато посещавате нашата страница или използвате Услугите, както и когато посещавате други страници или услуги. За повече информация за тези технологии и лица, моля вижте Политиката за бисквитки.

 

ВАШИЯТ ИЗБОР

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОФИЛА

Може да поправяте информацията на профила си по всяко време като влезете в профила онлайн или чрез приложението. Ако искате да изтриете профила си, моля свържете се с нас на support@urboapp.com. Моля, обърнете внимание, че в някои случаи може да съхраним информация за Вас, изисквана от закона или за законосъобразни търговски цели, до степента, разрешена от закона. Например, ако имате неуредени плащания, свързани с Вашия профил, или ако смятаме, че сте извършил измама или нарушение на Общите условия, може да изчакаме разрешаването на спора преди да изтрием данните Ви.

 

ПРАВО НА ДОСТЪП

URBO ще се съобрази с всяко искане за достъп, корекция и/или изтриване на съхранявани от него лични данни в съответствие с приложимото право.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО

Ние изискваме съгласие нашето приложение да събира данни за точното Ви местоположение от устройството Ви чрез системата за разрешения на Вашата мобилна платформа. Ако разрешите събирането на такава информация, може да отмените разрешението впоследствие като промените настройките за местоположение на мобилното си устройство. Това обаче ще ограничи възможността Ви да използвате определени функции на Услугите. Обърнете внимание, че изключването на събиране на данни от мобилното Ви устройство не ограничава възможността ни да събираме данни за пътуването Ви от устройството на шофьора или възможността ни да получаваме приблизителни данни за местоположението Ви от Вашия IP адрес.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНТАКТИ

Може да искаме разрешение за достъп на нашето приложение до информацията за контакти от Вашето устройство чрез системата за разрешения на Вашата мобилна платформа. Ако разрешите събирането на такава информация, може да отмените разрешението впоследствие като промените настройките за контакти на мобилното си устройство. Моля, обърнете внимание, че по-старите версии на някои операционни системи не предлагат такава функция.

 

ПРОМОЦИОНАЛНИ СЪОБЩЕНИЯ

Може да изберете да не получавате промоционални съобщения от нас, като следвате инструкциите в тези съобщения. Ако изберете това, може все още да Ви изпращаме промоционални съобщения, като такива, свързани с профила Ви, заявени от Вас услуги или текущи бизнес отношения.

БИСКВИТКИ И РЕКЛАМА

Моля, вижте нашата Политика за бисквитки за повече информация относно бисквитките и свързани с тях технологии.

 

ГАРАНЦИИ ЗА СИГУРНОСТ

Ние сме посветени на подсигуряване на Вашите данни и ще предприемаме разумни физически, организационни и технологични мерки да защитим информацията от неразрешен достъп, използване или разпространение, изменение или унищожаване.

Тези мерки включват, но не се ограничават с:

  • Съхраняване на сигурни сървъри
  • Криптиране на комуникационните канали
  • Ограничаване на достъпа на служители и партньори на база „необходимост да се знае“.

 

Въпреки, че предприемаме мерки да защитим данните Ви, никоя система за сигурност не може да предотврати всички потенциални нарушения в сигурността нито да бъде предпазена от злоумишлени действия или повреди.

Съветваме потребителите за предприемат разумни мерки за предпазване на своята информация, включително лични данни. Не носим отговорност за рискове за сигурността, създадени или допуснати от самите потребители (като например използване на слаби или повтарящи се пароли, споделяне на устройството Ви с трети лица и др.)

 

ПЕРИОД НА СЪХРАНЯВАНЕ

Ще съхраняваме данните Ви докато използвате URBO и за разумен последващ период.

 

ПРАВО НА ДОСТЪП И ИЗТРИВАНЕ

Съхраняваме информацията Ви на сървъри, разположени в Европейския съюз (Германия).

Ако желаете да премахнете или да се запознаете с всякаква информация, която сме събрали през URBO и която се съхранява на нашите сървъри, моля свържете се с нас на privacy@urboapp.com. При получаване на такава молба, ще положим разумни усилия да Ви предоставим или изтрием информацията без ненужно забавяне.

 

ИЗМЕНЕНИЯ НА ПРАВИЛАТА

Запазваме си правото да изменяме тези Правила по всяко време без предизвестие. При съществено изменение, ще Ви уведомяваме през нашите профили в социалните мрежи не по-късно от 30 дни преди промените да влязат в сила. Освен това ще актуализираме Правилата в приложението на датата, на която промените влизат в сила. Като използвате URBO, Ви есе съгласявате с редакцията на Правилата, която действа в момента на използването на приложението от Ваша страна. Ако не се съгласите с изменените Правила, не може да използвате, или да продължите да използвате URBO. Като продължавате да достъпвате и използвате URBO, Вие се съгласявате с измененията. При всички случаи, препоръчваме да проверявате тази страница редовно, за да се информирате за всякакви изменения на тези Правила за поверителност.

 

КОНТАКТ С НАС

В случай, че имате въпроси относно тези Правила за поверителност, може да се свържете с нас на privacy@urboapp.com.